Labels

woensdag 3 augustus 2011

O O O Oogsten!!!!!

Het is net augustus en ja hoor ondanks het herfstweer hebben we al kunnen oogsten.

Frambozen
Een hele hoop Framboosjes, mmmmmmm superlekkere framboosjes. Hele donker rode, langwerpige heerlijke vruchtjes, een kruising met een braam, het enige nadeel is wel dat de struik ook de braamdoorntjes geerfd heeft.
Maar de vruchtjes waren heerlijk! Onze kleine voetjes liepen iedere voormiddag spontaan naar het hoekje in de tuin waar onze doornstruik staat te blinken. We hebben toch twee weken kunnen plukken, maar nu is het echt wel gedaan, jammer! En tot dit heksje haar grote spijt, steken er geen framboosjes in de diepvries (voor achteraf op een ijsje).

Spinazie
Yes de eerste batch spinazie is er ook aan, allemaal op, en lekker dat hij was. Eigenlijk is het wel super dat je zo gewoon even in de tuin tussen de bakken kan lopen om dan met een grote smile te beslissen wat de pot die avond zal schaffen. spinazie dus, of spinaziepuree en natuurlijk pasta met zalm en spinazie... Enne, zelfs zonder dat de kids hier Popeye kennen, spinazie kennen en lusten ze wel!

Warmoes of snijbiet
Snijbiet heb ik al volop gesneden dit seizoen, heerlijk!
De stelen en nerven in prachtige volle kleurtjes en het prachtige grasgroene blad zijn niet te versmaden. Heerlijk klaargemaakt zoals spinazie, maar ook lekker gestoofd met een uitje. De stelen bereidt je gewoon zoals asperges of in stukjes in een lekker bechamelsausje.

pijpajuintjes, peterselie en andere kruiden
tja die heerlijk verse kruiden halen we dagelijks wel uit de tuin, heerlijk bij alle slaatjes en ovenschotels

Salade
Dit jaar had ik eens een plukslamengeling gezaaid, en dat gaat prima. Mooie plukblaadjes in frisse kleuren en allerlei vormen (krulsla, rode frisé, ijsbergsla, eikebladsla, kropsla enz...).
Elke dag een slaatje mee naar het werk, zonder dat je van die voorverpakte blaadjes moet kopen :o)
Zaai naast je bedje pluksla een bedje rucola en je hebt echt een leuke keuze aan salade.
Tja en eigenlijk heeft het zoveel zorg niet nodig. Zaaien, water geven, beetje onkruid wegplukken en sla oogsten! Volgend jaar nog eens denken aan veldsla!

njammmm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten